5 клас. Трудове навчанняУсі уроки трудового навчанняФайли

Технологія формування культури споживання їжі. Технологія сервірування столу (5 клас. Трудове навчання)

Автор: Бутова Тетяна Вікторівна

Навчальний заклад: Краматорська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 16 Краматорської міської ради Донецької області

Тема : Технологія формування культури споживання їжі. Технологія сервірування столу.

Тип заняття:  урок-конференція

Мета: створити умови для:

  1. Ознайомлення учнів з особливостями оформлення інтер’єру, сервірування святкового столу, правилами прийому гостей, елементами етикету.
  2. Навчання учнів різних способів складання серветок, розширення і закріплення кола знань умінь та навичок в області розділу “Культура дому”.
  3. Розвитку в учнів трудових навичок і виконавських умінь (культури праці і акуратності).
  4. Виховання в учнів уважності, естетичного смаку, поваги і доброзичливості.

Обладнання:

фотографії, ілюстрації інтер’єру житлового будинку (вітальні), журнали, таблиці « Сервірування столу», «Гарячі напої», « Види бутербродів», технологічні карти  « Технологія  приготування гарячих напоїв», «Технологія приготування бутербродів», скатертини, підсвічники, свічки, серветки (паперові або полотняні), столовий посуд та прибори, аркуші паперу, клей, ножиці, лінійка, олівець, зразки виконання різних способів складання серветок,

Місце проведення : шкільна майстерня

Підготовча робота:

  1. сформулювати тему конференції її завдання, спрямувавши зусилля учнів на підготовку питань самостійно (опора на особистий досвід з даного питання).
  • Інтер’єр будинку.
  • Сервірування святкового столу.
  • Правила прийому гостей.
  • Етикет
  1. запропонувати власний підхід у визначенні способу зустрічі гостей.

Форма та методи організації заняття:

Форма організації діяльності:  фронтальна та групова.

Методи організації заняття

  • словесні( усне викладення матеріалу),
  • наочні-( фотографії, ілюстрації, журнали, таблиці, технологічні карти)
  • інтерактивні (робота в малих групах)
  • Робота в малих групах:
    В процесі роботи діти об’єднуються у групи, у яких виконуючи обговорення з питань конференції, допомагають сформулювати загальну думку. При формуванні малих навчальних груп треба враховувати не тільки психологічну сумісність членів групи, а і її дієвість, яку можна досягнуті, якщо половина учасників групи мають середні та високі результати навчання. Спільні дії під час конференції позитивно впливають на результативність роботи.

Міжпредметні зв`язки: образотворче мистецтво, етика

Завантажити: Технологія формування культури споживання їжі. Технологія сервірування столу (5 клас. Трудове навчання) + Сертифікат (Розмір: 530.0 KB, Завантажень: 151)
  
Теґи
Back to top button
Close