5 фактів про користь картоплі

Багато виключають картоплю з раціону, вважаючи її шкідливою. Але чи так це насправді?

Картопля, рясно полита майонезом, посипана сиром або смажена – не сама здорова їжа, однак відварена або запечена цілком заслуговує на увагу тих, хто дотримується здорового раціону.

Ось кілька вагомих причин полюбити картоплю.

1. Калій. Одна велика запечена в духовці картоплина містить майже половину денної норми калію, а це в чотири рази більше, ніж міститься в банані середніх розмірів. Калій допомагає нормалізувати кров’яний тиск, водний і електролітний обмін в організмі, а також уникнути судом внаслідок інтенсивних фізичних навантажень.

2. Клітковина. Якщо ви з’їдаєте картоплю зі шкіркою, то отримуєте близько 7 г дієтичної клітковини, яка сприяє зниженню ризику розвитку діабету, серцево-судинних захворювань і рівня холестерину в крові.

3. Марганець. Цей мікроелемент відіграє важливу роль у засвоєнні білків, вуглеводному обміні і переробці холестерину. Одна картоплина разом зі шкуркою містить приблизно 33% від добової норми марганцю.

4. Вітамін В6.
Від цього вітаміну залежить робота нервової, імунної, серцево-судинної та шлунково-кишкової систем, а також вироблення деяких гормонів. 46% добової норми вітаміну В6 ви можете також отримати з однієї великої картоплини.

5. Вітамін С. Можливо, ви здивуєтеся, але в шкірці картоплі також міститься вітамін С, хоча вона і не кисла на смак. 29 міліграмів, які ви отримаєте, з’ївши картоплю – це приблизно половина добової норми.

Багато виключають картоплю з раціону, вважаючи її шкідливою. Але чи так це насправді? Картопля, рясно полита майонезом, посипана сиром або смажена - не сама здорова їжа, однак відварена або запечена цілком заслуговує на увагу тих, хто дотримується здорового раціону. Ось кілька вагомих причин полюбити картоплю. 1. Калій. Одна велика запечена в духовці картоплина містить майже половину денної норми калію, а це в чотири рази більше, ніж міститься в банані середніх розмірів. Калій допомагає нормалізувати кров'яний тиск, водний і електролітний обмін в організмі, а також уникнути судом внаслідок інтенсивних фізичних навантажень. 2. Клітковина. Якщо ви з'їдаєте картоплю зі шкіркою, то отримуєте…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*