Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні й сучасні системи харчування (8 клас. Основи здоров’я)
Автор: Юхименко Юлія Вікторівна
Навчальний заклад: Коледж ресторанного господарства НУХТ
Тема уроку: Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні й сучасні системи харчування
- Мета: визначити основні принципи раціонального харчування; сформулювати основні чинники, що впливають на вибір харчових продуктів; визначитися з можливими причинами змін добового раціону; ознайомити з традиційними й сучасними системами харчування;
- розвивати вміння логічно мислити, аналізувати, узагальнювати; формувати комплексні знання з різних навчальних дисциплін; дати можливість показати креативність і комунікативні якості;
- здійснювати естетичне, етичне, екологічне виховання; створити можливості для усвідомлення учнями значення правильного харчування для збереження власного здоров’я, виховувати в учнів самосвідомість, любов до своєї Батьківщини, культурної спадщини, природи і свого народу.
Тип уроку: урок засвоєння нових знань
Місце уроку в навчальній темі: вступний
Обладнання: інформативні картки для перевірки знань, зошити, підручники, ТЗН, конверти з емоціями і почуттями, кошики здоров’я, годинник пір року.
Міжпредметні зв’язки: біологія, екологія, географія, народознавство, іноземна мова, етика.
Методи і прийоми: словесні методи (розповідь-пояснення, бесіда), наочні методи (ілюстрація, демонстрація), індукція, дедукція, репродуктивний, творчий, проблемно-пошуковий, методи стимулювання інтересу до навчання (використання пізнавальних ігор, віршів, відеофрагментів), інтеграціії знань, методи стимулювання обов’язку й відповідальності, методи контролю, самоконтролю, взаємокорекції.
Завантажити: Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні й сучасні системи харчування (8 клас. Основи здоров’я) + Сертифікат (Розмір: 1.6 MB, Завантажень: 379)