Конспекти уроків основи здоров'я 8 класУсі уроки основ здоров'яФайли

Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні й сучасні системи харчування (8 клас. Основи здоров’я)

Автор: Юхименко Юлія Вікторівна

Навчальний заклад: Коледж ресторанного господарства НУХТ

Тема уроку: Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні й сучасні системи харчування

  • Мета: визначити основні принципи раціонального харчування; сформулювати основні чинники, що впливають на вибір харчових продуктів; визначитися з можливими причинами змін добового раціону; ознайомити з традиційними й сучасними системами харчування;
  • розвивати вміння логічно мислити, аналізувати, узагальнювати; формувати комплексні знання з різних навчальних дисциплін; дати можливість показати креативність і комунікативні якості;
  • здійснювати естетичне, етичне, екологічне виховання; створити можливості для усвідомлення учнями значення правильного харчування для збереження власного здоров’я, виховувати в учнів самосвідомість, любов до своєї Батьківщини, культурної спадщини, природи і свого народу.

Тип уроку: урок засвоєння нових знань

Місце уроку в навчальній темі: вступний

Обладнання: інформативні картки для перевірки знань, зошити, підручники, ТЗН, конверти з емоціями і почуттями, кошики здоров’я, годинник пір року.

Міжпредметні зв’язки: біологія, екологія, географія, народознавство, іноземна мова, етика.

Методи і прийоми: словесні методи (розповідь-пояснення, бесіда), наочні методи (ілюстрація, демонстрація), індукція, дедукція, репродуктивний, творчий, проблемно-пошуковий, методи стимулювання інтересу до навчання (використання пізнавальних ігор, віршів, відеофрагментів), інтеграціії знань, методи стимулювання обов’язку й відповідальності, методи контролю, самоконтролю, взаємокорекції.

Завантажити: Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні й сучасні системи харчування (8 клас. Основи здоров’я) + Сертифікат (Розмір: 1.6 MB, Завантажень: 379)
Back to top button