Проблеми харчування. Практична робота. Визначення складу, терміну придатності та умов зберігання харчових продуктів за їх маркуванням (3 клас. Основи здоров’я)

Автор: Стрижак Ірина Павлівна

Навчальний заклад: Іванівська гімназія

Проблеми  харчування. Практична робота. Визначення  складу, терміну придатності та умов зберігання харчових продуктів за їх маркуванням (3 клас. Основи здоров’я)

Цільова  група:

учні 3 класу

Тривалість:

40 хвилин

Мета:

  • ознайомити з причинами харчових отруєнь;
  • навчити визначати склад, термін придатності та умови зберігання харчових продуктів за їх маркуванням; обирати якісні та корисні продукти  харчування;
  • розвивати креативне  мислення, увагу, мовлення;
  • формувати підприємницькі, соціальні, комунікативні компетенції та компетенції продуктивної творчої діяльності.

Операційні цілі (завдання):

Після закінчення уроку учень

знає:

  • причини та способи запобігання харчових отруєнь;
  • як визначити  за маркуванням  та зовнішнім виглядом придатність

харчових продуктів до вживання

розуміє:

  • значення продуктів харчування у забезпеченні процесів життєдіяльності

організму людини;

  • відповідальність за власне здоров’я;
  • вплив реклами на свідомий вибір продуктів харчування

вміє:

  • розпізнати симптоми харчового отруєння;
  • визначати продукти з надмірною кількістю харчових добавок  та ті,

у яких минув термін придатності;

  • аналізувати інформацію, систематизувати її, відрізняти рекламну

інформацію від інформації про особливості продуктів харчування;

  • робити вибір і прогнозувати його результат;
  • спілкуватися, висловлювати свою думку, доводити і обґрунтовувати

власні ініціативи.

Методи і техніки:

  • робота в парах
  • робота в групах
  • дискусія
  • метод спрямованого опитування
  • вправа «Незакічене речення»
Завантажити: Проблеми харчування. Практична робота. Визначення складу, терміну придатності та умов зберігання харчових продуктів за їх маркуванням (3 клас. Основи здоров’я) + Сертифікат (Розмір: 456.1 KB, Завантажень: 543)

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*