Здоров'яХарчування

Перехід на вегетаріанську дієту може повернути розвиток діабету назад

Як передає The Daily Mail , на думку фахівців, відмова від м’яса здатна знизити рівень цукру в крові. Таким чином, дієта є альтернативним методом лікування діабету 2 типу. Раніше проводилися дослідження також показали, що відмова від тваринних жирів поліпшує чутливість до інсуліну. В рамках останнього спостереження було встановлено: рослинна їжа знижувала показники глікірованного гемоглобіну, що говорить про концентрацію цукру. У людей з діабетом, чим вище цей показник, тим більше ризик розвитку неприємних відхилень, таких як проблем з нервами, зором і серцем.

У свою чергу, вегетаріанська або веганська дієта знижувала глікірованний гемоглобін в середньому на 0,4 одиниці. Максимальне зниження – 0,7 одиниці. Цей ефект був порівнянний з прийомом протидіабетичних препаратів. Крім контролю цукру, вегетаріанство може допомогти в контролі ваги, тиску і холестерину одночасно. Жоден препарат не в змозі дати такого.

В останньому дослідженні брали участь 255 осіб з діабетом 2 типу із США, Бразилії та Чехії. Люди, що сиділи на нежирному вегетаріанському раціоні або на дієті, що складалася з яєць і молочних продуктів, але без м’яса, могли похвалитися зниженням глікірованного гемоглобіну. Частково це відбувалося через те, що клітковина, що міститься в овочах і фруктах, гальмувала всмоктування цукру в кров.

Шкільне життя

Back to top button