Конспекти уроків хімії 10 класУсі уроки хіміїФайли

Ферум як представник металічних елементів побічних підгруп. Фізичні і хімічні властивості заліза, сполук Ферум (ІІ) і Ферум (ІІІ) (10 клас. Хімія)

Автор: Куценко Ірина Петрівна

Навчальний заклад: Руськополянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

Тема: Ферум як представник металічних елементів побічних підгруп. Фізичні і хімічні властивості заліза, сполук Ферум (ІІ) і Ферум (ІІІ). Лабораторний дослід №14. «Добування ферум (ІІ) гідроксиду та ферум (ІІІ) гідроксиду реакцією обміну».

Мета:  навчальна: розглянути положення Ферума в періодичній системі хімічних елементів ; ознайомитись із фізичними та хімічними властивостями простої речовини заліза, показати залежність будови і властивостей на прикладі  сполук  Феруму(ІІ) і Феруму(ІІІ); показати  застосування  сполук Феруму; продовжити формувати навики самостійної роботи з підручником, додатковою літературою, сайтами Інтернету;

розвивальна: стимулювати свідоме ставлення учнів до вивчення нового матеріалу ; розвивати логічне мислення , вміння робити висновки , порівнювати та встановлювати причинно-наслідкові зв′язки , складати рівняння реакцій , що характеризують хімічні властивості Феруму;

виховна: вдосконалювати культуру хімічного мовлення; виховувати працелюбність, відповідальне і творче ставлення до навчання.

обладнання: періодична система хімічних елементів Д.І. Менделєєва, електорохімічний ряд активності металів, роздатковий матеріал, оргтехніка (ноутбук).

Завантажити: Ферум як представник металічних елементів побічних підгруп. Фізичні і хімічні властивості заліза, сполук Ферум (ІІ) і Ферум (ІІІ) (10 клас. Хімія) + Сертифікат (Розмір: 335.0 KB, Завантажень: 212)
Back to top button