Перерва

Дисертацію німецького міністра перевірять на плагіат

Дисертацію німецького міністра перевірять на плагіат
Дисертацію німецького міністра перевірять на плагіат
Університет у Німеччині розслідуватиме заяви про те, що частини докторської дисертації міністра освіти Аннет Шаван, захищеної в 1980 році, є плагіатом.

Керівництво Університету Дюссельдорфа вирішило перевірити на предмет авторства її філософську роботу про формування свідомості.

Вперше звинувачення висловив анонімний блогер.

Пані Шаван відкидає будь-які закиди в плагіаті.

Однак сам факт розслідування щодо однієї з найближчих соратниць канцлера Ангели Меркель оцінюють як доволі незручний момент перед федеральними виборами, які відбудуться в Німеччині за кілька місяців.

У 2011 році через звинувачення в плагіаті пішов у відставку міністр оборони Карл-Теодор Ґуттенберґ. Виявилося, що значна частина його докторської дисертації була скопійована з інших джерел.

Пані Шаван сказала газеті “Suedwest Presse”, що не планує іти у відставку. Речник пані Меркель сказав у середу, що в канцлера немає сумнівів у належній роботі міністра.

Попередня оцінка дисертації пані Шаван виявила, що сумнівні шматки тексту є на 60-х із 351-ї сторінки, повідомляла раніше німецька преса.

Минулого року міністр сказала в інтерв’ю німецькій газеті, що ніколи “свідомо не використовувала без посилань жодні джерела” і не “намагалася ввести когось в оману”.

Вчена рада університету заявила, що розслідуватиме справу, “незалежно від того, хто ця особа і яка в неї посада”.

Back to top button