Лист Міністерства освіти і науки України від 03. 07. 2018 р. № 1/9-415 “Щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році”

Звичайні помідори борються за звання суперпродукту

Томати – один з найкорисніших продуктів. Фахівці радять частіше їх додавати в різні страви, адже, наприклад, лікопін з томатів запобігає розвитку раку нирок у жінок. Активне споживання лікопіну знижує ризик раку на 45%.

Крім лікопіну, в томатах багато антиоксидантів і протизапальних сполук. І вони захищають від онкологічних захворювань за рахунок боротьби з ушкодженнями і вільними радикалами. Ще томати рятують від хвороб серця. Відомо: холестерин часто провокує хвороби серцево-судинної системи. Томати наповнені вітамінами і речовинами, що перешкоджають утворенню холестеринових відкладень.

При цьому томати відрізняються низькою калорійністю (на 100 грамів – 18 калорій) і високим вмістом клітковини. Це допомагає втамувати голод і налагодити травлення (клітковина позбавляє від закрепів). Не всі знають, але в томатах є вітамін А, який корисний для збереження зору. Вітамін А запобігає розвитку вікової макулярної дегенерації. До того ж, томати підтримують здоров’я шкіри. Вільні радикали загрожують не тільки раком, але і новими зморшками. Антиоксиданти в томатах відтягують час появи зморшок.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*