Затверджено зміни до Державних санітарних норм та правил щодо харчування дітей

Міністерство освіти і науки інформує (Лист Міністерства № 1/9-519 від 07.10.2014), що затверджено зміни до Державних санітарних норм і правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини» (Наказ МОЗ від 18 серпня 2014 року № 576), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2012 року № 1140, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 9 січня 2013 року за № 88/22620.

Зазначені зміни стосуються харчування дітей в організованих колективах, контролю за якістю харчових продуктів.

Зокрема, для виготовлення харчових продуктів забороняється використовувати сировину, що повторно заморожувалась. Не допускається використання м’яса птиці механічного обвалювання, колагенвмісної сировини тваринного походження (шкура свиняча, жилка ковбасна, шкура птиці, яловичі рубці і губи тощо) для виробництва продуктів дитячого, дієтичного харчування та для харчування дітей в організованих дитячих колективах, а також як сировини для виробництва напівфабрикатів та кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства. Не допускається використання м’яса птиці, крім охолодженого, для виробництва охолоджених напівфабрикатів і харчових продуктів, що не пройшли термічну обробку.

Текст для етикетування харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок підлягає обов’язковому затвердженню відповідно до статті 38 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів».

Міністерство освіти і науки інформує (Лист Міністерства № 1/9-519 від 07.10.2014), що затверджено зміни до Державних санітарних норм і правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини» (Наказ МОЗ від 18 серпня 2014 року № 576), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2012 року № 1140, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 9 січня 2013 року за № 88/22620. Зазначені зміни стосуються харчування дітей в організованих колективах, контролю за якістю харчових продуктів. Зокрема, для виготовлення харчових продуктів забороняється використовувати сировину, що повторно заморожувалась. Не допускається використання м’яса птиці механічного обвалювання, колагенвмісної сировини тваринного походження…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*