день вчителя сценарій смішний, жартівливий сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя для старшокласників, оригінальний сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя 2018

Запечена або приготована на грилі риба корисніша для мозку, ніж смажена

Дослідники з Університету Піттсбурга радять хоча б один раз на тиждень їсти запечену або приготовлену на грилі рибу. Це корисно для роботи мозку, незалежно від того, скільки омега-3 жирних кислот в ній міститься. Вживання такої риби покращує пам’ять і когнітивні функції, передає Science World Report .

Вчені спиралися на теорії, що припускають, що здоровий спосіб життя робить позитивний вплив на роботу мозку в більш пізньому віці. Дослідження, проведені раніше, вивчали чинники, які могли вплинути на виникнення хвороби Альцгеймера та інших когнітивних порушень у літніх людей. До таких факторів віднесли низький рівень фізичної активності, куріння та ожиріння.

Вчені оцінили дані 260 осіб, які надали інформацію про свої дієти. Ці люди брали участь в дослідженні, яке почалося в 1989 році. Воно виявляло чинники ризику серцево-судинних захворювань у людей старше 65 років. Учасники не страждали від когнітивних порушень. Усім їм була зроблена МРТ. Люди, що брали участь в дослідженні, відповіли на питання, скільки риби вони їли, і як вона була приготовлена.

Відомо, що антиоксидантну дію омега-3 жирних кислот, що містяться у великих кількостях в рибі, горіхах, насінні і деяких маслах, покращує стан всього організму, і, особливо, мозку. Запечена або приготована на грилі риба містить більше омега-3 кислот, ніж смажена, бо жирні кислоти руйнуються при смаженні на сильному вогні.

Дослідники помітили, що в учасників, які вживали запечену або приготовлену на грилі рибу, принаймні, раз на тиждень, було більше сірої речовини в областях мозку, що відповідають за пам’ять (4,3%) і пізнання (14%). Такі люди частіше мали вищу освіту. Вчені не знайшли зв’язку між кількістю омега-3 кислот в рибі і такими особливостями мозку. Мабуть, на здоров’я мозку вплинула сукупність факторів способу життя, а дієта була лише її частиною.

Дослідник Джеймс Беккер відзначає: до 2040 року, за приблизними оцінками, 80 мільйонів чоловік страждатиме від деменції. Це не тільки стане трагедією для багатьох сімей, але і збільшить витрати на охорону здоров’я. Джеймс Беккер вважає, що чинники способу життя, наприклад, дієта, більше, ніж біологічні чинники, впливають на зміни в головному мозку. Значить, можливо запобігти або відстрочити когнітивні порушення, які можуть розвинутися в літньому віці.

  
Дослідники з Університету Піттсбурга радять хоча б один раз на тиждень їсти запечену або приготовлену на грилі рибу. Це корисно для роботи мозку, незалежно від того, скільки омега-3 жирних кислот в ній міститься. Вживання такої риби покращує пам'ять і когнітивні функції, передає Science World Report . Вчені спиралися на теорії, що припускають, що здоровий спосіб життя робить позитивний вплив на роботу мозку в більш пізньому віці. Дослідження, проведені раніше, вивчали чинники, які могли вплинути на виникнення хвороби Альцгеймера та інших когнітивних порушень у літніх людей. До таких факторів віднесли низький рівень фізичної активності, куріння та ожиріння. Вчені оцінили дані 260…

Оцінити

0