Їжа-вбивця

Їжа-вбивця

Їжа-вбивця

Щоденне вживання деяких продуктів харчування може призвести до утворення ракових пухлин. Список небезпечної їжі склав популярний дієтолог з США. Постійна присутність в раціоні людини певної їжі загрожує розвитком онкологічних захворювань і інших серйозних хвороб.

Фахівець з харчування Джаред Кох назвав п’ять основних продуктів-вбивць.

Шкідники в жерстяних банках. На думку Коха, перше місце в цьому списку займають консервовані томати – особливо ті, що зберігаються в жерстяних банках. Як пояснив учений, будь-які консерви містять шкідливу для здоров’я речовину бісфенол А, а кислота томатів, контактуючи з металом, збільшує його концентрацію. Тому ці плоди краще їсти в свіжому вигляді. До речі, бісфенол А також використовується при виготовленні пляшок для води, контейнерів для упаковки продуктів та компакт-дисків.

Наші улюблені сосиски, а також ковбаси, копченості, бекон та інші подібні м’ясні напівфабрикати – на другому місці. У них, попереджає дієтолог, міститься величезна кількість гормонів, нітратів та інших добавок. Шкода ковбаси і сосисок безпосередньо залежить від кількості в них добавок.

Виробники збільшують кількість фаршу в два рази, використовуючи каррагіан (Е-407) – офіційно дозволений препарат-загущувач. Хоча він і дозволений, вчені давно пов’язують каррагіан з раком. Що міститься в цій речовині домішка оксиду етилену може призвести до утворення хлоргидрин етилену, високо канцерогенного з’єднання, провокуючого виникнення виразки і раку. У маленьких дозах він не шкідливий, але крім нього в сосиски і ковбасу додають пірофосфати, нітрити натрію та калію. Всі ці речовини надають ковбасним виробам смак справжніх, але шкодять здоров’ю .

Маргарин. Третім в списку найбільш шкідливих продуктів за версією Джареда Коха знаходиться маргарин. Він містить транс-жири, які ушкоджують судини і можуть призвести до розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння та онкології. Дослідження, проведене нещодавно британськими лікарями, показало, що вживання маргарину різко збільшує рівень “поганого” холестерину в крові.

Крім широко відомих негативних наслідків високого рівня холестерину в крові – атеросклеротичних бляшок і зростання ризику інсульту – ще й послаблює імунітет, а також погіршує якість сперми у чоловіків.

Рафінована рослинна олія теж виявилося шкідливою. У такому маслі співвідношення Омега-6 і Омега-3 жирних кислот становить 15:1 при нормі 1:1, що провокує появу запальних процесів в організмі. До того ж, з рафінованої олії разом із смаком і запахом видаляються і багато корисних речовин: натуральні вітаміни і корисні амінокислоти. Таке рослинне масло стає біологічно неактивним, і не несе ніякої цінність для організму.

Обсмажені в рафінованій олії продукти теж стають потенційними канцерогенами. Наприклад, коричнева скоринка на піджаристій картоплі, який ми так любимо, містить акриламід – речовина, також володіє канцерогенними властивостями і навіть здатне руйнувати ДНК. Найбільше акриламіду утворюється, якщо довго смажити картоплю у фритюрі – наприклад, так, як це роблять в закладах фаст-фуду.

На п’яте місце по шкідливості дієтолог помістив соєві продукти, штучні підсолоджувачі і кухонну сіль. Соя, при всіх своїх корисних властивостях, істотно збільшує ризик хвороби Альцгеймера та інших розумових порушень, а її регулярне вживання приводить до прискорення старіння організму приблизно на 5 років. Штучні підсолоджувачі мають канцерогенні властивості і провокують ожиріння, а кухонна сіль причетна до захворювань серцево-судинної, нирок і печінки, гіпертонії, ревматизмі і теж ожирінню .

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*