Вживання шоколаду знижує ризик інсульту у чоловіків

Вживання шоколаду знижує ризик інсульту у чоловіків

Вживання шоколаду знижує ризик інсульту у чоловіків

Регулярне вживання шоколаду сприяє зниженню ризику інсульту у чоловіків.

Такого висновку дійшли вчені шведського Королівського Каролінського інституту.

Дослідники стверджують, що вживання одного шоколадного батончика раз на тиждень може знизити загрозу розвитку інсульту у чоловіка на 17%.

У дослідженні взяли участь у цілому 37 100 шведських чоловіків у віці від 49 до 75 років. Учені протягом 10 років відстежували їх раціон.

У цей період серед анкетованих учасників експерименту зафіксували 1 995 випадків першого інсульту. Чоловіки, які з’їдають помірну кількість шоколаду щотижня, виявилися менш схильними до цього ризику, ніж ті, хто зовсім не вживав солодкий продукт.

“Цілющий ефект від вживання шоколаду може пояснюватися вмістом у ньому флавонідів, – зазначила доктор Сюзанна Ларссон, яка очолювала дослідження. – Виявляється, що вони захищають від серцево-судинних захворювань за допомогою антиоксидантних, антикоагулянтних та протизапальних властивостей. Можливо також, що флавон іди, які містяться в шоколаді, можуть знижувати вміст у крові шкідливого холестерину і зменшувати кров’яний тиск”.

Тим часом, низка кардіологів стверджує, що не існує доказів того, що шоколад лікує хвороби серця.

Раніше вчені заявили, що щоденне вживання багатого флавоноїдами какао може допомогти зберегти пам’ять в хорошій кондиції навіть у віці 70 років і старше.

Джерело: newsru.com

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*