Здоров'яФізіологія

Все про суші

– Одне суші з креветкою містить всього 9 ккал, з кальмаром – 18, з лососевою ікрою – 22, з тунцем – 31, з лососем – 38, а з копченим вугром – 51 ккал!
– Японці, що вживають суші з раннього дитинства, страждають від депресії в три рази рідше, ніж європейці.
– Один з делікатесів японської кухні – так званий танцюючий окунь: рибу поливають окропом, відразу заливають соусом, ріжуть на шматочки і їдять, хоча окунь продовжує рефлекторно бити хвостом і ворушити губами.
– В деякі види суші додають норі – особливу водорість, багату кальцієм, залізом, йодом і вітаміном В12.
– Їдкий зелений хрін васабі перешкоджає утворенню карієсу. Вміщені в приправі ізотіоціанати руйнують механізми зчеплення клітин збудника карієсу Streptococcus mutans, борючись з утворенням на зубах шкідливого нальоту.
– Багатий кальцієм тофу попереджає розвиток остеопорозу. А також є джерелом «легкого» соєвого білка – від 5 до 10% залежно від сорту.
– У імбирі міститься в 32 рази більше натрію і в 18 разів більше магнію, чим в апельсині; і в 3 рази більше кальцію, ніж у лимоні.
– Маринований імбир сприяє схудненню – в 100 г продукту всього 15 ккал!
– Високоякісний білок, що міститься в рибі, засвоюється організмом на 95%. Більше того, морська риба (річкова для приготування суші не використовується) – джерело жирних кислот омега-3, які завдяки відсутності термообробки залишаються в цілості.
– У меню американських ресторанів з’явилися суші, які світяться в темряві . Їх готують з GloFish – особливої ​​породи риб, виведеної генетичним шляхом. Доступні страви в декількох колірних гамах: червоний зоряний вогонь, електричний зелений, сонячний оранжевий, синій і космічний фіолетовий.
– У кишечниках японців виявлені унікальні мікроби, які допомагають жителям Країни висхідного сонця краще засвоювати живильні речовини, що містяться в морських водоростях.

Back to top button