Вчені радять їсти під правильну музику

Психолог Чарльз Спенс з Оксфордського університету з’ясував: фонова музика здатна зробити їжу смачніше. Через повільну музику смакові відчуття тривають довше, а бадьора музика змушує їх швидко зникати. Спеціаліст провів експеримент, використовуючи сучасні технології, передає Daily Mail.

За словами вченого, музика може замінити приправи. Так, французьке блюдо здавалося учасникам експерименту набагато смачніше під звуки французького акордеона, а музика італійського композитора Пуччіні відмінно доповнювала макаронні вироби. Ті ж результати дослідник отримав для німецької, іспанської та грецької кухні.

Чим сильніше добровольцям подобалася музика, тим смачніше їм здавалося те, що вони їли. Але занадто низькі звуки робили їжу гіркою. Чарльз Спенс каже: тут має місце ефект перенесення. Думка людини про музику впливає на її враження про їжу. Тому важливо поєднувати їжу з правильною музикою.

Наприклад, звуки піаніно добре підходять солодким фруктам і ягодам, таким як ожина, абрикос і полуниця. Звичайні звуки теж володіють схожим властивістю. Наприклад, звук хрускоту підсилює смак хрусткої скоринки. Насправді, звук тісно пов’язаний зі смаковими відчуттями. Наші уявлення про улюблені страви часто супроводжуються певними звуками.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*