день вчителя сценарій смішний, жартівливий сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя для старшокласників, оригінальний сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя 2018

Українці не хочуть вбивати себе їжею і переходять на здорове харчування (відео)

Українці не хочуть вбивати себе їжею і переходять на здорове харчування

Українці не хочуть вбивати себе їжею і переходять на здорове харчування

Більшість українців риють собі могили ножами та виделками, однак в країні все більш модним стає харчуватись здоровою їжею.

Щороку в Україні помирають понад 700 тисяч людей, із них понад 400 тисяч від хвороб, які пов’язані з поганим харчуванням, йдеться в сюжеті ТСН-Тижня.

Показник смертності в Україні є одним із найгірших у Європі. Ситуація, що склалася в країні з продуктами харчування, веде до вимирання нації, кажуть фахівці.

В харчах українців забагато цукру, солі й особливо трансжирів: тих, що закупорюють судини і призводять до проблем із серцем.

У всьому світі ситуація не набагато краща – просто у них краща медицина. Але загалом населення планети з кожним роком харчується усе гірше і гірше.

Втім, є і втішна новина. Дедалі більше українців замислюються над тим, що вони кладуть до рота, і рухаються до здорового харчування.

Хтось відмовляється від цукру і білого хліба, інші від м’яса та майонезу, і всі разом налягають на овочі, фрукти і горіхи. Поки що не можна говорити про масовість, але перші кроки вже є.

Наприклад, у ресторанах швидкого харчування серед смажених ковбасок, свинячих відбивних і салату олів’є усе частіше з’являються корисні дієтичні страви, наприклад, парена індичка та телятина.

І навіть салатів з майонезом тільки 30%, всі інші з соняшниковою, кукурудзяною чи оливковою олією. Збільшується кількість відвідувачів у закладах, де не подають м’ясних, рибних страв, а також яєць.

Українські магазини назвати здоровими язик не повертається. Але разом з тим, навіть тут є позитивні зміни. Останнім часом у них усе менше купують майонезу, бульйонних кубиків і “швидких” порошкових страв. Більше віддають перевагу рибі, овочам, мюслям.