Здоров'я

Українці не хочуть вбивати себе їжею і переходять на здорове харчування (відео)

Українці не хочуть вбивати себе їжею і переходять на здорове харчування
Українці не хочуть вбивати себе їжею і переходять на здорове харчування
Більшість українців риють собі могили ножами та виделками, однак в країні все більш модним стає харчуватись здоровою їжею.

Щороку в Україні помирають понад 700 тисяч людей, із них понад 400 тисяч від хвороб, які пов’язані з поганим харчуванням, йдеться в сюжеті ТСН-Тижня.

Показник смертності в Україні є одним із найгірших у Європі. Ситуація, що склалася в країні з продуктами харчування, веде до вимирання нації, кажуть фахівці.

В харчах українців забагато цукру, солі й особливо трансжирів: тих, що закупорюють судини і призводять до проблем із серцем.

У всьому світі ситуація не набагато краща – просто у них краща медицина. Але загалом населення планети з кожним роком харчується усе гірше і гірше.

Втім, є і втішна новина. Дедалі більше українців замислюються над тим, що вони кладуть до рота, і рухаються до здорового харчування.

Хтось відмовляється від цукру і білого хліба, інші від м’яса та майонезу, і всі разом налягають на овочі, фрукти і горіхи. Поки що не можна говорити про масовість, але перші кроки вже є.

Наприклад, у ресторанах швидкого харчування серед смажених ковбасок, свинячих відбивних і салату олів’є усе частіше з’являються корисні дієтичні страви, наприклад, парена індичка та телятина.

І навіть салатів з майонезом тільки 30%, всі інші з соняшниковою, кукурудзяною чи оливковою олією. Збільшується кількість відвідувачів у закладах, де не подають м’ясних, рибних страв, а також яєць.

Українські магазини назвати здоровими язик не повертається. Але разом з тим, навіть тут є позитивні зміни. Останнім часом у них усе менше купують майонезу, бульйонних кубиків і “швидких” порошкових страв. Більше віддають перевагу рибі, овочам, мюслям.

Back to top button