Лист Міністерства освіти і науки України від 03. 07. 2018 р. № 1/9-415 “Щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році”

Суперпродукти можна зробити ще кориснішими, переконані експерти

Nrf2, білок, що підтримує здоров’я людей, можна використовувати для виробництва суперпродуктів, спрямованих на запобігання хвороб серця і діабету. Такою є думка співробітників Університету Варвік, пише The Health Site .

Білок Nrf2 постійно входить і виходить з ядер клітин. Якщо присутня загроза здоров’ю, то білок активізує механізм захисту, в тому числі, піднімаючи рівень антиоксидантів. Вченим вдалося збільшити швидкість пересування білка (цикл прискорився з 1 разу в кожні 129 хвилини до 1 разу на 80 хвилини) за рахунок впровадження компонентів нових суперпродуктів – сульфорафана (з брокколі) і кверцетину (з цибулі).

В результаті вийшли суперпродукти нового рівня. Вони зараз проходять випробування. Nrf2 працює подібно сенсорам, які допомагають адекватно реагувати на зміни навколишнього середовища. І його активізація дозволяє клітинам організму виживати. Таким чином, якщо на даний білок можна буде впливати за рахунок продуктів харчування, вийде універсальний продукт здоров’я.

Шкільне життя

Nrf2, білок, що підтримує здоров'я людей, можна використовувати для виробництва суперпродуктів, спрямованих на запобігання хвороб серця і діабету. Такою є думка співробітників Університету Варвік, пише The Health Site . Білок Nrf2 постійно входить і виходить з ядер клітин. Якщо присутня загроза здоров'ю, то білок активізує механізм захисту, в тому числі, піднімаючи рівень антиоксидантів. Вченим вдалося збільшити швидкість пересування білка (цикл прискорився з 1 разу в кожні 129 хвилини до 1 разу на 80 хвилини) за рахунок впровадження компонентів нових суперпродуктів - сульфорафана (з брокколі) і кверцетину (з цибулі). В результаті вийшли суперпродукти нового рівня. Вони зараз проходять випробування. Nrf2 працює…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*