Що потрібно їсти вранці?

Гранола, або запечені мюслі.  Вівсяні пластівці у суміші з сушеними ягодами і фруктами

Гранола, або запечені мюслі. Вівсяні пластівці у суміші з сушеними ягодами і фруктами

Американські вчені, провівши ряд досліджень, прийшли до висновку, що сніданок повинен складатися з білків і вуглеводів і займати близько половини калорійності денного меню. «Такий прийом їжі, по-перше, прискорить обмін речовин, по-друге, позбавить від спокуси з’їсти що-небудь шкідливе під час обіду і вечері, а це допоможе не тільки скинути зайву вагу, але і зафіксувати результат», – ділиться своїм відкриттям керівник дослідницької групи доктор Даніела Якубович.

Підтвердили висновки американців і британські вчені, встановивши, що люди, що починають день з повноцінного сніданку, за п’ять років додають у вазі на 30% менше, ніж ті, хто звик по ранках обходитися лише чашкою кави.

Яким повинен бути ідеальний сніданок?

Ось 7 варіантів – по одному на кожен день тижня:

Понеділок

Омлет, особливо приготований на пару, – поживний і дуже корисний сніданок. Урізноманітнити його смак можна овочевими начинками – стручковою квасолею, броколі, помідорами, болгарським перцем.

Вівторок

З вечора насипте в склянку кефіру 5 столових ложок вівсяних пластівців і поставте на ніч у холодильник. Вранці в суміш можна додати жменю свіжих ягід.

Або випробуй такий експрес-варіант: залий жменю вівсяних пластівців водою і постав у мікрохвильовку на 5 хвилин. У готову кашу можна додати горіхи, 1/2 ложки фруктози, свіжі фрукти або ягоди.

Середа

Вівсяні пластівці можна замінити гречаними. Збагатити смак гречаної каші допоможуть сухо-фрукти: курага, чорнослив, інжир.

Четвер

Миска сиру з шматочками фруктів і ягід, заправлена ​​ложкою меду, – ідеальний сніданок за всіма параметрами. Тут і білки, і повільні вуглеводи. А якщо всі інгредієнти збити блендером, то вийде найніжніший сирний крем.

П’ятниця

Якщо ягоди або фрукти подрібнити за допомогою блендера, додати молоко, йогурт чи кефір, мелені горіхи або висівки, вийде чудовий ситний напій – смузі. Його можна налити в пляшку і взяти з собою, якщо не встигаєш поснідати вдома.

Субота

Гранола, або запечені мюслі. Вівсяні пластівці у суміші з сушеними ягодами і фруктами, горіхами і насіннячками, додай трохи меду, виклади на деко і підсушити в духовці. Готову гранолу можна зберігати в банку. Їсти вранці, заливши молоком або йогуртом.

Неділя

У вихідний день можна побалувати себе молочною кашею – ячної, пшоняної, рисової або пшеничною. Додай за смаком жменю ягід, горіхів або натертий сир.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*