день вчителя сценарій смішний, жартівливий сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя для старшокласників, оригінальний сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя 2018

Що з’їсти перед іспитами, щоб активізувати мозок?

Іспити завжди приходять неочікувано, і починається марафон на виживання в умовах недосипання, недоїдання та виснажливого навчання. Перед важливими іспитами і сесіями кожен студент мріє про “чарівні пігулки”, які допоможуть запам’ятати гігантські обсяги інформації за ніч.

Для кращих результатів учні та студенти намагаються мобілізувати всі свої розумові сили і вдаються до  психостимуляторів. Інтернет рясніє пропозиціями «таблеток для поліпшення роботи мозку». Продавці сумнівного товару обіцяють зліт творчих можливостей та феноменальну пам’ять. Але  кожен з нас може обійтися без всіляких “чарівних пігулок” і значно поліпшити свої розумові можливості. Головне – вживати правильні продукти харчування. Отже, чим годувати себе, якщо треба напружити мозок?

Какао
Какао – дуже ефективний стимулятор діяльності мозку. Це знали ще індіанці в доколумбову епоху. Невипадково шоколад вважався потужним біостимулятором.
Серед студентів і школярів  побутує думка, що перед іспитом треба з’їсти шоколадку, і тоді мозок активізується та згадає все. Насправді шоколад особливого ефекту не дасть, особливо якщо купити в магазині звичайну молочну плитку. У темному гіркому шоколаді какао міститься більше. Але якщо треба справді активізувати мозок, слід використовувати не шоколад, а  какао-порошок.
У какао міститься теобромін і багато антиоксидантів. Цей коктейль підсилює мозковий кровообіг. У результаті покращується реакція, пам’ять, здатність до вирішення завдань. До речі, вчені довели, що після вживання чашки какао ефект триває більше трьох годин, поліпшується настрій і зникає депресивний синдром.

Ягоди: від чорниць до журавлини
Хоч це і здається дивним, але ягоди для мозку навіть корисніші, ніж риба. Особливо корисні чорниці, малина, ожина. Вони містять багато антиоксидантів і біофлавоноїдів. Чорниця покращує здатність до навчання, покращує увагу. Малина і журавлина насичують клітини киснем. Журавлина до того ж зміцнює судини. І якщо вона допомагає відновити функції мозку після інсульту, то вже підвищити його працездатність їй і поготів просто.
Коктейль для мозку: жменю чорниці, малини, суниці подрібнити у блендері, змішати з пюре банана і йогуртом.

Риба і морепродукти
У рибі містяться фосфор, омега-3 і омега-6 жирні кислоти. Вони просто незамінні для мозку, оскільки поліпшують стан судин і кровопостачання клітин мозку. Для тих, у кого планується мозковий штурм, особливо корисні жирні сорти риби типу скумбрії, лосося, форелі, сьомги, тунця.

Горішки для розумника
Горіхи і всіляке насіння вважаються вкрай важливими продуктами для мозку. І все це знову-таки завдяки наявності в них жирних кислот.
Волоські горіхи на вигляд дуже нагадують людський мозок. Тому наші предки вважали: якщо хочеш бути розумним, треба їсти горіхи. Також у волоських горіхах є речовина, що сприяє виробленню серотоніну, гормону щастя і задоволення. Вітаміни С і РР покращують активність мозку.
У гарбузовому насінні, як і в морепродуктах, багато цинку. Це покращує пам’ять і добре впливає на гостроту розуму.

Кава
У каві міститься багато вітамінів, мінералів, антиоксидантів, біологічно активних речовин. Вона здатна активізувати  роботу мозку й оновлювати клітини. Кофеїн у каві підсилює прилив крові до клітин мозку і покращує когнітивні здібності.

Авокадо
Авокадо містить в собі чимало  жирних кислот, що покращують кровопостачання мозку. А велика кількість калію змушує мозок працювати чітко і без збоїв.

Сила в травах
Не варто забувати про прянощі і трави. Виявляється, ефірні олії та інші речовини, що містяться в них, для мозку не менш важливі. Так, в карі міститься куркумін. Ця речовина покращує когнітивні функції і бореться зі старінням клітин мозку. В кориці містяться альдегід, коричневий спирт і ціннамілацетат, які активізують роботу мозку. У шафрані багато вітамінів, зокрема вітаміни групи В і С. Цей комплекс покращує роботу мозку. Розмарин містить карнозінову кислоту і антиоксиданти, від їх дії пам’ять покращується. Вчені з’ясували, що навіть аромат розмарину вже покращує пам’ять, підвищуючи сприйнятливість до запам’ятовування на 18 %.
Гінкго білоба давно використовується для поліпшення роботи мозку. Цю рослину активно застосовують для поліпшення  кровообігу, лікування наслідків інсульту і зміцнення пам’яті. А все завдяки вмісту в ній речовин, які що живлення мозку киснем.

Овочевий кошик
Звичайні морква, буряк, топінамбур, капуста допоможуть впоратися з навантаженнями значно краще за різні хімічні препарати. У моркві багато бета-каротину і лютеоліну. Ці сполуки покращують пам’ять. Якщо в день випивати 200 мл соку з моркви, то можна не скаржитися на свою пам’ять. У буряках є залізо, йод, глюкоза. 150 г буряка на день допоможуть поліпшити роботу мозку і зробити її продуктивною. Не менш важлива і капуста. У ній є фолієва кислота, залізо, вітаміни групи В. Саме вітаміни групи В і особливо вітамін В 12 сприяють поліпшенню пам’яті. У помідорах є лікопен. Це речовина, що належить до класу антиоксидантів. Вона покращує роботу мозку і загострює сприйняття інформації.

Молоко
Виявляється, молоко теж корисне для роботи мозку. У ньому є вітаміни групи В і йод. Йод підвищує IQ і сприяє ясності розуму. Вчені рекомендують випивати 2 склянки молока на день, щоб поліпшити роботу мозку.

Лимон від провалів в пам’яті
Лимон і лимонна ефірна олія допомагають поліпшити пам’ять завдяки вітаміну С. Досить випити склянку чаю з лимоном, щоб покращити запам’ятовування.