Здоров'яХарчування

Спеції та трави корисні для здоров’я

Виявляється, вони не тільки роблять їжу смачнішою, але і знижують вміст у ній натрію, жирів і калорій. Червоний перець допомагає схуднути, а кориця стабілізує рівень глюкози в крові і підвищує чутливість до інсуліну, передає Zee News .

Згідно з даними вчених з Університету Колорадо, додавання спецій і трав в низькокалорійні страви (пісне м’ясо, овочі та макаронні вироби з твердих сортів пшениці) робить їх більш привабливими. А дослідники з Університету Пенсільванії з’ясували: суміш зі спецій в продуктах з високим вмістом жиру знижує рівень інсуліну і тригліцеридів після їжі.

Вчені вважають: використання спецій і трав при приготуванні їжі зміцнить здоров’я людей. Об’єднавши зусилля, вчені, політики, кухарі та творці продуктів харчування здатні захистити людей від безлічі захворювань.

Шкільне життя

Back to top button