Повторно розігріта паста корисніша свіжої, показали тести
Виявляється, при розігріві в пасті утворюється резистентний крохмаль, а рівень цукру піднімається на 50% менше. Таким чином компенсується шкоду від великої кількості вуглеводів. Згідно з даними Університету Суррея, коли паста охолоджується, а потім знову розігрівається, у продукту змінюється структура.
У підсумку тіло перетравлює пасту так само, як клітковину (цукор не підскакує так сильно і поглинається менше калорій). В рамках експерименту добровольців попросили з’їсти пасту – гарячу, холодну або повторно розігріту. По складу страви не відрізнялися. Фахівці заміряли рівень цукру добровольців кожні 15 хвилин протягом 2 годин.
В результаті холодна паста викликала менший стрибок цукру, ніж гаряча. Але по-справжньому експертів здивувало те, що повторний розігрів скорочував підйом рівня глюкози на 50%. Виходить, що несвіже блюдо корисніше свіжого. Воно дозволить ефективніше контролювати вагу.