Лист Міністерства освіти і науки України від 03. 07. 2018 р. № 1/9-415 “Щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році”

Овочі та фрукти варто їсти разом з шкіркою і листям, говорить аналіз

На думку експерта Лоренс Бікен, готуючи фрукти і овочі, люди часто позбавляються від найбільш корисних частин. Наприклад, фахівець не рекомендує викидати цибульну шкірку або листя броколі. У шкірці цибулі можна знайти багато кверцетину – сполуки, що знижує тиск і запобігає блокаді артерій. Також кверцетин має протизапальні і антигістамінні властивості. Значить, він рятує від алергії за рахунок гальмування виробництва та вивільненню гістаміну. Якщо готувати м’ясо з цибулею, то можна зменшити вміст канцерогенів у смаженому м’ясі.

Шкірка у дині є джерелом цитруліна – амінокислоти, важливою для розширення судин і підтримки нормальної циркуляції крові. Цитрулін покращує стан при серповидно-клітинній анемії. Дієтологи радять додавати шкірку в смузі. Те ж можна зробити з листям броколі. Тоді напій наповниться каротиноїдами і вітамінами А і С (вітаміну А – 320% і вітаміну С – 155%).

Стебло мангольда “заряджений” глутаміном, антиоксидантами і фенольними сполуками. Він цілком може замінити спаржу. А ось апельсинова шкірка – джерело клітковини, флавоноїдів і вітамінів. Активне з’єднання д-лімонен, зменшує печію і покращує травлення. У свою чергу, велика кількість вітаміну С зміцнює імунітет, допомагаючи боротися з респіраторними інфекціями. Екстракт з шкірки можна використовувати в якості антибактеріального засобу для чищення, засоби, що справляється з жиром. Апельсинова шкірка – природний відбілювач зубів. А пектин і клітковина, що містяться в білій підкладці шкірки, зменшують апетит і пригнічують голод до 4 годин.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*