Нітратна кислота і нітрати, їх поширеність у природі. Проблеми вмісту нітратів у харчових продуктах (10 клас. Хімія)
Тема. Нітратна кислота і нітрати, їх поширеність у природі. Проблеми вмісту нітратів у харчових продуктах. Лабораторний дослід №6 «Ознайомлення із зразками нітратів та солей амонію».
Мета: Поглиблювати знання учнів про кислоти на прикладі нітратної кислоти та її солей; ознайомити учнів з її фізичними та хімічними властивостями спільними для всіх кислот та специфічними; розвивати навички виконання лабораторних дослідів та розв’язування різнорівневих вправ; виховувати прагнення до ведення здорового способу життя на прикладі проблеми забруднення харчових продуктів нітратами.
Обладнання: Періодична система хімічних елементів Д.І.Менделєєва, таблиця розчинності, ряд активності металів, штатив з пробірками, дистильована вода, зразки нітратів та солей амонію.
Тип уроку: Комбінований.
Базові поняття: Сильна кислота, пасивація металів, термічний розклад, токсична речовина, нітрати, нітрити.
Завантажити: Нітратна кислота і нітрати, їх поширеність у природі. Проблеми вмісту нітратів у харчових продуктах (10 клас. Хімія) (Розмір: 30.0 KB, Завантажень: 20)