Конспекти уроків хімії 10 класУсі уроки хіміїФайли

Нітратна кислота і нітрати, їх поширеність у природі. Проблеми вмісту нітратів у харчових продуктах (10 клас. Хімія)

  Тема. Нітратна кислота і нітрати, їх поширеність у природі.  Проблеми вмісту нітратів у харчових продуктах. Лабораторний дослід №6 «Ознайомлення із зразками  нітратів та солей амонію».

 Мета: Поглиблювати знання учнів про кислоти на прикладі нітратної кислоти та її солей; ознайомити учнів з її  фізичними та хімічними властивостями спільними  для всіх кислот та специфічними;  розвивати навички виконання  лабораторних дослідів   та розв’язування  різнорівневих вправ; виховувати прагнення до ведення здорового способу життя  на прикладі проблеми забруднення харчових продуктів  нітратами.

Обладнання: Періодична система хімічних елементів Д.І.Менделєєва, таблиця розчинності, ряд активності металів, штатив з пробірками, дистильована вода, зразки нітратів та солей амонію.

Тип уроку: Комбінований.

Базові поняття: Сильна кислота, пасивація металів, термічний  розклад, токсична речовина, нітрати, нітрити.

Завантажити: Нітратна кислота і нітрати, їх поширеність у природі. Проблеми вмісту нітратів у харчових продуктах (10 клас. Хімія) (Розмір: 30.0 KB, Завантажень: 1)
  
Теґи
Back to top button
Close