Найкорисніша клітковина – та, що міститься в самому продукті

Крупи, особливо якщо вони в не розвареному стані, грубого помелу, свіжі овочі, можливо, навіть недоварені, шкірка фруктів, хліб грубого помелу, – всі ці продукти містять досить велику кількість клітковини. Якщо ми їх правильно готуємо і забезпечуємо їм мінімальну механічну обробку , якщо вони присутні в нашому раціоні щодня, то цієї кількості клітковини буде достатньо для того, щоб поліпшити роботу кишечника і зміцнити здоров’я.

Ефект буде видно за рахунок збільшення сили імунної відповіді і нівелювання ймовірності будь-яких захворювань. Не виключено, що є фанати, які враховують не тільки калорії, але й кількість клітковини. З моєї точки зору, важливо розуміти, в яких продуктах вона міститься, і отримати знання, для чого вона необхідна організму.

Можна приймати клітковину окремо, скажімо, по одній столовій ложці на день, додаючи цей порошок в якийсь продукт харчування. Але, як правило, дослідження показували, що більше ніж протягом одного місяця цим захоплюватися не варто. Все-таки, клітковина ідеально засвоюється і допомагає травленню, якщо вона знаходиться у складі самого продукту, а не ізольована

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*