Медики виявили в особі меду ліки від більшості недуг
Мед – повноцінний суперпродукт. Він запобігає розвитку раку і хвороби серця. Секрет у великій концентрації флавоноїдів, антиоксидантів. А ще мед знижує ризик виразки і інших хвороб шлунково-кишкового тракту, зокрема, бактеріального гастроентериту.
Протигрибковий і антибактеріальний ефект теж є в арсеналі меду за рахунок наявності ензиму, пов’язаного з виробленням перекису водню. Плюс, мед сприяє відновленню і регенерації тканин при ранах і опіках. А ще мед покращує показники спортсменів. Ще древні олімпійці використовували мед і висушені фіги в якості енергетичної суміші. У цьому є правда: мед зменшує час регенерації після навантажень і відновлює рівень глікогену.
Нічний кашель і подразнення горла, як показав експеримент за участю 110 дітей, зменшують свою інтенсивність після всього однієї дози гречаного меду. Він виявився настільки ж ефективний, що і одна доза декстрометорфану. Хоча мед солодкий і містить прості цукри, він позитивно впливає на рівень цукру в крові. Деякі типи меду навіть мають низький глікемічний індекс.
Тим часом, іноді в меді можна знайти корисні бактерії (до 6 типів лактобактерій і 4 типу біфідобактерій). Виходить, що мед – ідеальний пробіотик. А при місцевому застосуванні мед покращує стан шкіри.