Куркума захищає від когнітивних порушень при діабеті

Куркума – приправа, популярна в азіатській кухні. Жовтий колір їй додає куркумін. У куркумі міститься від 3 до 6% куркумина. Дослідження, проведені раніше, показали, що куркумін знижує ризик розвитку деменції.

Згідно з новим дослідженням, проведеним в Університеті Монаша, всього одного грама куркуми достатньо, щоб поліпшити пам’ять. Зокрема, куркума корисна для людей на ранніх стадіях діабету, пов’язаного з деменцією. Своєчасне втручання може запобігти розвитку слабоумства чи зменшити вираженість його симптомів.
Куркума - Шкільне життя
У дослідженні взяли участь 48 чоловіків і жінок старше 60 років. Всі вони страждали від діабету, який був виявлений нещодавно, і учасники ще не встигли приступити до його лікування. Добровольці їли на сніданок 1 грам куркуми з білим хлібом. Учасникам контрольної групи на сніданок давали білий хліб з 2 грамами кориці.

Вчені оцінили пам’ять добровольців до і після їжі. Виявилося, куркума значно покращувала робочу пам’ять літніх людей. Позитивний ефект зберігався протягом 6 годин. У контрольній групі поліпшень відзначено не було.

Шкільне життя

Куркума - приправа, популярна в азіатській кухні. Жовтий колір їй додає куркумін. У куркумі міститься від 3 до 6% куркумина. Дослідження, проведені раніше, показали, що куркумін знижує ризик розвитку деменції. Згідно з новим дослідженням, проведеним в Університеті Монаша, всього одного грама куркуми достатньо, щоб поліпшити пам'ять. Зокрема, куркума корисна для людей на ранніх стадіях діабету, пов'язаного з деменцією. Своєчасне втручання може запобігти розвитку слабоумства чи зменшити вираженість його симптомів. У дослідженні взяли участь 48 чоловіків і жінок старше 60 років. Всі вони страждали від діабету, який був виявлений нещодавно, і учасники ще не встигли приступити до його лікування. Добровольці їли…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*