Кориця допоможе перемогти рак, впевнені фахівці

Дослідники з Університету Арізони з’ясували: коричний альдегід (з’єднання, що додають кориці специфічний аромат і смак) здатний впоратися з колоректальним раком. Вчені провели дослідження на мишах. Вони включили коричний альдегід в раціон гризунів, розповідає Zee News.

Фахівці помітили, що компонент кориці захищав мишей від колоректального раку. Завдяки коричниму альдегіду клітини, піддані впливу канцерогену, змогли нейтралізувати токсичні речовини і відновитися. Надалі фахівці планують дізнатися, як запобігає раку сама кориця, а не тільки окремий її компонент. Якщо так, то клінічні дослідження на людях можуть початися зовсім скоро.

Інша недавнє Дослідження показало: ризик колоректального раку знижують горіхи. Зокрема, в учасниць дослідження, які з’їдати одну унцію (28 грамів) горіхів два і більше рази на тиждень, ризик раку товстої і прямої кишки виявився на 13% нижче, ніж у тих, хто рідко їв горіхи. На ризик впливало споживання таких горіхів, як мигдаль, бразильські горіхи, кешью, фундук, пекан, макадамія, кедрові горіхи, фісташки та волоські горіхи.

Шкільне життя