Ківі

Ківі

Ківі

Цей яскраво смарагдовий фрукт – справжня вітамінно-мінеральна бомба. Сніданок, доповнений ківі – ідеальна підтримка імунітету, краси та здоров’я.

Флавоноїди (наприклад, бета-каротин) у складі ківі мають високу антиоксидантну активність і уповільнюють процеси старіння.

Екстракт ківі часто входить до складу фруктових пілінгів для обличчя, які помітно тонізують шкіру і покращують її зовнішній вигляд.

Освіжити шкіру і надати обличчю сяйво допоможе маска з ківі. Розім’яти м’якоть одного плоду, зміщувати з 1 ч. л. меду і вершків, нанести на 15 хвилин. Змити теплою водою.

Ензим у складі ківі допомагає боротися з проявами целюліту, стимулюють вироблення колагену, підвищуючи пружність шкіри.

За допомогою засобів для нігтів з фруктовими кислотами з ківі можна видаляти кутикулу, не дратуючи шкіру, і зміцнювати нігтьову пластину.

Шампуні з натуральної витяжкою з ківі в Китаї та Індії використовують як ефективний засіб проти випадіння волосся.

Зубна паста з екстрактом ківі зміцнює ясна, сприяє відбілюванню, не руйнуючи зубну емаль.

Косметичне масло з насіння ківі підходить для догляду за чутливою зрілою шкірою та шкірою навколо очей. Швидко пом’якшує і розгладжує зморшки.

Ківі майже на 80% складається з води і містить всього 10% цукрів. Калорійність цього фрукта невелика – 48 ккал на 100 г.

Ківі багатий вітаміном Е, який зазвичай міститься в висококалорійних горіхах і маслі.

У плодах багато клітковини – рослинні харчові волокна нормалізують травлення, покращують роботу тонкого і товстого кишечника, мають здатність зв’язувати і виводити токсини.

Пара плодів ківі в день задовольнить добову потребу в фолієвій кислоті (вітамін B9), необхідної для синтезу гемоглобіну і лейкоцитів.

М’якоть і сік ківі – джерело мікро- та макроелементів , таких як залізо, цинк, йод, марганець, калій, кальцій і фосфор.

150 мл соку ківі допоможе позбутися неприємного відчуття тяжкості після щільної їжі і відновити сили після фізичних навантажень.

Хлорофілін і лютеїн, що містяться в ківі , мають протипухлинну дію. Перший знижує ризик раку печінки, другий необхідний для профілактики раку простати і легенів.

Протипоказань для вживання ківі практично немає. Однак, його потрібно з обережністю включати в раціон тим, хто страждає від гастриту і схильний до алергії.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*