Грамотне поєднання основної страви і закуски – запорука правильного харчування

Смачна закуска може бути небезпечна, кажуть дієтологи. За їх словами, така закуска не дозволить насолодитися основною стравою. А ось більш-менш нейтральна закуска здатна, навпаки, посилити позитивні враження від прийому їжі в цілому.

Даний висновок був зроблений в ході дослідження гедоністичних аспектів прийому їжі. Вчені проаналізували, як добровольці реагували на пасту (основна страва) після прийому в їжу брускетта (була дуже смачна версія і не особливо видатна). Виявилося, основне блюдо оцінювалося більш позитивно, якщо брускетта не змогла вразити добровольців.

Доктор Якоб Лахно з Університету Дрекселя вважає: “… Наш досвід завжди контекстуальний, тобто наші преференції ніколи не є об’єктивними – вони завжди пов’язані з середовищем та іншими аспектами. Яскравий приклад – вражаюча уяву закуска. Вона створює потужний контраст.” Проведене дослідження може більше розповісти про те, чому люди вибирають певні страви.

Шкільне життя