Здоров'яПсихологія

Характер впливає на ставлення людини до їжі

У дослідженні вчених з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха взяла участь 1000 чоловік. Добровольці заповнили анкети про харчування, призначену для оцінки вираженості п’яти основних рис особистості – відкритості, сумлінності, екстраверсії, поступливості і невротизма, повідомляє The Daily Mail. Виявилося, екстраверти, невротики і неорганізовані люди схильні до переїдання. Ті, хто відкритий для нових вражень, і сумлінні особистості набагато рідше зловживають шкідливими калорійними продуктами.

За словами фахівців, недобросовісні люди їдять імпульсивно і не можуть встояти перед смачною їжею. Невротики намагаються заїсти негативні емоції. Екстраверти їдять більше жирної їжі і випивають більше алкоголю, тому що вони, як правило, їдять з іншими людьми. Ті, хто відкритий для нових вражень, вживають більше фруктів, овочів і салатів, а також рідше їдять м’ясо.

На проведення дослідження фахівців надихнули вчені з Оксфордського та Кембриджського університетів . Вони виділили три групи людей: “любителі пірувати” (продовжують їсти, бо ніколи не відчувають реального насичення через недостатні секреції гормону, глюкагоноподібного пептиду-1), “люди, які постійно відчувають тягу до їжі” (безперестанку думають про їжу, нерідко внаслідок наявності “генів ожиріння”) і “раби емоцій” (намагаються заїсти проблеми). Кожен з трьох типів повинний харчуватися певним чином.

Шкільне життя