Фастфуд і жирні продукти призводять до раку, заявляють лікарі

Дієта, яка містить велику кількість жиру, підвищує ризик гормонозалежного раку грудей на 28%, попереджають вчені. Також жирні продукти призводять до появи раку, пов’язаного з дефективних геном HER2, повідомляє The Daily Mail . Левова частка пухлин грудей підживлюється жіночим статевим гормоном – естрогеном. І більшість пухлин чутливі до гормону прогестерону.

Примітно: жирний раціон ніяк не впливає на ризик появи раку, не залежного від гормонів або гена HER2. Відповідне відкриття зробила доктор Сабіна Сієра з Національного інституту пухлин в Мілані. Особливо небезпечні насичені жири.

У свою чергу, дослідження 2013 року показало, що жирні продукти і фастфуд підвищують ризик раку кишечника. Подібний раціон також збільшує концентрацію холестерину. Це прямо рак не викликає, на відміну від хвороб серця, однак побічний продукт холестерину прискорює ріст і поширення раку.

А цього року співробітники Університету Саутгемптона встановили: потомство мишей, що харчувалися жирними продуктами, частіше стикалися з порушеннями кровотоку в мозку. Цей симптом пов’язаний з хворобою Альцгеймера. Організм мишенят не міг адекватно очищати себе від клейких відкладень бета-амілоїдного білка.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*