Дослідження: цукор – повільний вбивця сучасних людей

Цукор-Шкільне життяНа цукор не повинно припадати більше 3% від загального обсягу споживання калорій, радять експерти з Університетського коледжу Лондона і Лондонської школи гігієни і тропічної медицини. Зокрема, урізавши цукор в раціоні, можна зберегти зуби. На думку фахівців, вільний цукор – єдина причина карієсу.

До вільного цукору відносяться моносахариди і дисахариди, які додаються в оброблені продукти. Також цукор присутній в меді, соках, фруктових концентратах. Карієс – найпоширеніше з неінфекційних захворювань у світі. Він є у 60-90% дітей шкільного віку. І левова частка дорослих мають карієс. Ризик утворення карієсу значно збільшується по мірі зростання обсягу цукру в раціоні. Якщо в дитячому раціоні обсяг зростає від 0% до 5%, то поширеність карієсу підскакує в два рази.

Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, максимальне споживання енергії, що надходить з вільних цукрів, не повинно перевищувати 10%. Але краще прагнути до позначки в 5%. Це приблизно 50 грамів вільних цукрів у день як максимум. Але тепер учені закликають знизити планку до 5% (25 грамів), а метою має бути менше 3%.

При цьому виробникам продуктів харчування слід скорочувати обсяг цукрів у продукції. А на етикетці потрібно розташовувати попередження, якщо цукру більше 2,5%. Ще варіант – введення податків на цукор. Підвищення вартості продуктів, багатих цукром, слід збільшити мінімум на 20%. Але не виключено, що зростання складе всі 100%.

Шкільне життя

  
На цукор не повинно припадати більше 3% від загального обсягу споживання калорій, радять експерти з Університетського коледжу Лондона і Лондонської школи гігієни і тропічної медицини. Зокрема, урізавши цукор в раціоні, можна зберегти зуби. На думку фахівців, вільний цукор - єдина причина карієсу. До вільного цукору відносяться моносахариди і дисахариди, які додаються в оброблені продукти. Також цукор присутній в меді, соках, фруктових концентратах. Карієс - найпоширеніше з неінфекційних захворювань у світі. Він є у 60-90% дітей шкільного віку. І левова частка дорослих мають карієс. Ризик утворення карієсу значно збільшується по мірі зростання обсягу цукру в раціоні. Якщо в дитячому раціоні обсяг…

Оцінити

0