Домашня кухня – розсадник лікарсько стійких бактерій

Кухонне начиння і обробні дошки сприяють поширенню мультирезистентних патогенів таких як E coli, попереджає DNA India . Прийнято вважати, що подібні бактерії мешкають лише в лікарнях. Однак, згідно з дослідженням Андреаса Відмера з Університетського госпіталю Базеля, заразитися можна і в лікарні, і вдома на кухні.

З цієї причини важливо дотримуватися правил гігієни, регулярно мити руки після розроблення сирого м’яса і після контакту з обробними дошками. Про небезпеку вчений заговорив, коли були зібрані на аналіз 298 обробних дощок (154 – з Університетського госпіталю, 114 – з приватних будинків), що використовуються для приготування м’ясних і рибних страв (розділяли птахів, яловичину, свинину, баранину, дичину і рибу). Аналіз проводився до того, як дошки мили.

Обробні дошки досліджували на предмет наявності сальмонели, палички E coli і патогена Klebsiella. Виявилося, на дошках, які використовувалися вдома, патоген E coli можна було знайти в 3,5% випадків. І країна-виробник м’яса не грала жодної ролі. Крім цього, 50% кухонних рукавичок виявилися заражені стійкої версією палички E coli.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*