Здоров'яФізіологія

Додавання авокадо в раціоні виробляє несподіваний ефект

Авокадо
Авокадо

Авокадо при щоденному споживанні підтримує роботу серцево-судинної системи. Це встановили вчені. За їх словами, авокадо і раціон з помірним вмістом жирів (34% жиру) знижують ризик розвитку хвороб серця у повних людей. Причому, авокадо дійсно робить нежирний раціон кориснішим.

Не секрет, що дієти з помірним і низьким вмістом жирів призводять до скорочення показників ліпопротеїнів низької щільності (“шкідливого холестерину”). Однак тільки наявність авокадо дозволяє скорочувати кількість частинок ліпопротеїнів низької щільності. Дієта з авокадо, крім показників ліпопротеїнів низької щільності, знижує і рівень окислених ліпопротеїнів низької щільності.

За словами фахівців, з точки зору ризику хвороб серця, важливий не тільки загальний рівень ліпопротеїнів, але кількість частинок, їх розмір, щільність і наявність окислення. Як зазначає Пенні Кріс-Етертон з Університету Пенсільванії, маленькі, щільні частинки ліпопротеїну низької щільності частіше зазнають окислення і формують відкладення в артеріях порівняно з великими, але легкими частинками.

Back to top button