Здоров'я

Діти, які їдять рибу, менше схильні до алергії

Діти, які їдять рибу, менше схильні до алергії
Діти, які їдять рибу, менше схильні до алергії
Нове дослідження виявило дивовижний факт. Діти до року, які регулярно їдять рибу, меншою мірою схильні до ризику розвитку алергії найпоширенішими збудниками. Вчені, які спостерігали за способом живлення немовлят до року, прийшли до висновку, що ті, які їли багато риби на початку життя, з меншою ймовірністю будуть схильні до алергії до віку 12 років. Ризик розвитку екземи знижувався на 22%, а сінної лихоманки – на 26%.

Екзема, або діатез, проявляється у кожної восьмої дитини. Вона викликає свербіж і почервоніння шкіри, які в деяких випадках бувають вкрай болючими, а ефективних методів лікування захворювання вкрай мало. Сінна лихоманка тим часом вражає 20% дітей. І той, й інший стан пов’язані з підвищеним ризиком розвитку астми. Попередні дослідження довели, що включення в раціон харчування риби в ранньому віці має захисну дію до 4 років.

Експерти з Каролінського університету в Швеції спостерігали за харчуванням більше 3200 дітей у віці одного, двох, чотирьох, восьми і дванадцяти років. Також вони стежили за тим, розвивається у дітей алергія чи ні. Результати показали, що риба відіграє велику роль у запобіганні алергії, якщо вживати її два рази на місяць. Серед цих дітей ризик алергії значно знижувався в порівнянні з тими, хто їв рибу рідше або не їв її взагалі.

Back to top button