Лист Міністерства освіти і науки України від 03. 07. 2018 р. № 1/9-415 “Щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році”

Чим більше клітковини – тим міцніше здоров’я

Чим більше клітковини - тим міцніше здоров'я

Чим більше клітковини – тим міцніше здоров’я

Американська академія сімейних лікарів закликає споживачів налягати на продукти з високим вмістом клітковини. Експерти впевнені, що цей компонент дієти може вирішити багато проблем зі здоров’ям .

Дієта з високим вмістом клітковини робить більше, ніж просто покращує травлення і допомагає схуднути. Експерти стверджують, що клітковина також хороша для здоров’я серця. Як це працює?

Харчові волокна з фруктів, овочів, цілісного зерна і бобів можуть допомогти знизити рівень холестерину – впевнені фахівці з університету Алабами. Більшість експертів по харчуванню сходяться на думці, що людина повинна споживати принаймні 25 грамів клітковини на день як частини збалансованої дієти. Американська академія сімейних лікарів рекомендує підвищити цю цифру до 14 грамів клітковини на кожні 4200 кілоджоулів з’їденої енергії. Принаймні 10 грам повинні бути джерелом розчинної клітковини. Розчинні харчові волокна допомагають відчути насичення швидше, що в свою чергу допомагає контролювати вагу.

Дослідження показали, що розчинна клітковина також допомагає знизити «поганий» холестерин. Продукти з високим вмістом розчинної клітковини – це вівсяні висівки або вівсянка, квасоля, горох, рис, ячмінь, цитрусові, полуниця і яблука.

Нерозчинні волокна також не варто скидати з рахунків: вони допомагають запобігти запорам . Продукти з високим вмістом нерозчинних харчових волокон включають хліб з цілісного зерна, капусту, буряк, моркву, ріпу, цвітну капусту.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*