Авокадо допомагає контролювати апетит

Усього кілька скибочок авокадо значно знижують бажання з’їсти що-небудь найближчим часом. Вчені з Університету Лома Лінда провели дослідження, в якому взяли участь дорослі з надлишковою вагою. Перша група добровольців їла сніданок без авокадо, друга – з авокадо, а третя – з додатковою порцією авокадо, пише Fruitnet .

Після дослідники виміряли в учасників рівні глюкози та інсуліну. Також вони стежили за тим, чи прокидався у людей апетит. В учасників, до порції яких була додана половина свіжого авокадо, бажання з’їсти що-небудь протягом наступних трьох годин було нижче на 40%, а протягом п’яти годин – на 28%. Добровольці також почувалися на 26% більше ситими в другій половині дня після сніданку з авокадо.

Додавання авокадо збільшувало кількість калорій і вуглеводів в раціоні учасників. При цьому рівень цукру в їх крові не підвищувався, чого не можна було сказати про тих, хто їв порцію без авокадо. Це навело вчених на думку, що авокадо, можливо, допомагає контролювати рівень цукру.

Ще одне дослідження, проведене раніше, показало: люди, які регулярно їдять авокадо, в порівнянні з тими, хто авокадо не їсть, важать в середньому на 3,4 кілограми менше, а їх талії на 4 сантиметри тонше. Авокадо багаті корисними мононенасиченими жирами. До того ж, у них низький глікемічний індекс, що показує, наскільки швидко після споживання продукту підвищується рівень цукру в крові. Все це допомагає довше відчувати себе ситим. Крім того, 25% від добової норми споживання клітковини половина міститься в авокадо.

Усього кілька скибочок авокадо значно знижують бажання з'їсти що-небудь найближчим часом. Вчені з Університету Лома Лінда провели дослідження, в якому взяли участь дорослі з надлишковою вагою. Перша група добровольців їла сніданок без авокадо, друга - з авокадо, а третя - з додатковою порцією авокадо, пише Fruitnet . Після дослідники виміряли в учасників рівні глюкози та інсуліну. Також вони стежили за тим, чи прокидався у людей апетит. В учасників, до порції яких була додана половина свіжого авокадо, бажання з'їсти що-небудь протягом наступних трьох годин було нижче на 40%, а протягом п'яти годин - на 28%. Добровольці також почувалися на 26% більше…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*