Апельсиновий сік виявився кориснішим, ніж вважалося

Дослідники з Університету Гранади використовували новий критерій, глобальну антиоксидантну відповідь, щоб виміряти кількість антиоксидантів в соку. Продукти, багаті антиоксидантами, допомагають організму позбавитися від небезпечних вільних радикалів, пише Zee News .

Новий метод дозволяє оцінити різні фізичні та хімічні параметри, такі як колір, флуоресценція і відносини між рівнями аналізованих показників і деяких з’єднань, наприклад, фурфуролу. Вчені виміряли рівні антиоксидантів в апельсиновому, мандариновому, лимонному і грейпфрутовому соках. Антиоксидантів в соках цитрусових виявилося в 10 разів більше, ніж вважалося до цього.

Крім того, новий метод допоміг створити математичну модель для класифікації соків. Завдяки їй можна дізнатися, наскільки якісною була сировина, що використовується виробниками, і чи правильно протікали процеси стерилізації та пастеризації. Вчені вважають, що необхідно провести нові дослідження і щодо інших продуктів, що містять антиоксиданти. Ймовірно, їх користь теж недооцінювали.

Шкільне життя

Дослідники з Університету Гранади використовували новий критерій, глобальну антиоксидантну відповідь, щоб виміряти кількість антиоксидантів в соку. Продукти, багаті антиоксидантами, допомагають організму позбавитися від небезпечних вільних радикалів, пише Zee News . Новий метод дозволяє оцінити різні фізичні та хімічні параметри, такі як колір, флуоресценція і відносини між рівнями аналізованих показників і деяких з'єднань, наприклад, фурфуролу. Вчені виміряли рівні антиоксидантів в апельсиновому, мандариновому, лимонному і грейпфрутовому соках. Антиоксидантів в соках цитрусових виявилося в 10 разів більше, ніж вважалося до цього. Крім того, новий метод допоміг створити математичну модель для класифікації соків. Завдяки їй можна дізнатися, наскільки якісною була сировина, що використовується виробниками,…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*