4 літніх суперпродукти
Персики. Соковиті, ароматні персики – це не тільки море задоволення, але і величезна користь для організму. Завдяки високому вмісту клітковини, вітаміну А і калію персики допомагають підтримувати нормальний баланс рідини в жаркий літній час. Також це прекрасне джерело вітаміну С, необхідного для нормальної роботи імунної системи.
Нектарини. Нектарин – «лисий» родич персика, корисні властивості якого полягають у вмісті великої кількості клітковини, вітаміну А, С, а також калію, заліза і пектинів – високомолекулярних вуглеводів рослинного походження, які допомагають знизити ризик розвитку раку. Крім того, кількість калорій в нектарині дуже низький, тому дівчата можуть не переживати про свою стрункість.
Помідори. Томати – одна з найбільш популярних культур завдяки не тільки своїм смаковим якостям, але і цінним дієтичними властивостям. До їх складу входять пектинові речовини, легкозасвоювані вуглеводи, а також вітамін А і С у великій кількості. Томати багаті на вітаміни В 6, Е і К, фолієву кислоту, клітковину і калій. Помідори відомі своїми антиоксидантними діями і змістом лікопену – пігменту,який не тільки забезпечує їх колір, але і знижує ризик простатиту і серцево-судинних захворювань.
Кукурудза. Напевно, немає людини, яка б не любила кукурудзу, головне – не об’їдатися, щоб не отримати нетравлення шлунка. Зерна кукурудзи містять необхідні для людини мінеральні речовини: солі магнію, калію, заліза і фосфору, а кукурудзяні білки, триптофан і лізин, – важливі для організму амінокислоти.