3 продукту, незамінних для здоров’я серця
Чорна квасоля. Чорна квасоля – прекрасний компонент для приготування смачних страв. Вона багата антиоксидантами, магнієм, фолієвою кислотою та іншими корисними поживними речовинами (нутрієнтами). Клітковина, якою багатий цей продукт, допомагає контролювати рівень холестерину і цукру в крові, а також сприяє зниженню кров’яного тиску.
Риба сімейства лососевих і інші сорти жирної морської риби. Ці делікатеси містять омега-3 жирні кислоти, якими багатий лосось, знижують ризик порушень серцевого ритму і знижують тиск. Також регулярне вживання лосося сприяє зниженню рівня тригліцеридів в крові і зменшує запальні реакції.
Волоські горіхи. Волоські горіхи калорійні, як і будь-які інші горіхи та насіння. Однак, незважаючи на це, вони позитивно позначаються на здоров’ї серцево-судинної системи людини. Оскільки в них містяться омега-6 ненасичені кислоти і мононенасичених жирів, їх дія на серце і судини настільки ж благотворна, як і ефект вживання більш дорогого лосося. Жменя волоських горіхів, яка з’їдається щодня, знижує рівень «поганого» холестерину і знижує запалення в організмі.