Здоров'яФізіологія

3 продукту, незамінних для здоров’я серця

Чорна квасоля
Чорна квасоля
Для того щоб серце було здоровим і щоб його не довелося лікувати, потрібно, перш за все, взяти за правило вживати не чіпси з гамбургерами, а правильні продукти, які містять поживні речовини, що підтримують здоров’я серцево-судинної системи.

Чорна квасоля. Чорна квасоля – прекрасний компонент для приготування смачних страв. Вона багата антиоксидантами, магнієм, фолієвою кислотою та іншими корисними поживними речовинами (нутрієнтами). Клітковина, якою багатий цей продукт, допомагає контролювати рівень холестерину і цукру в крові, а також сприяє зниженню кров’яного тиску.

Риба сімейства лососевих і інші сорти жирної морської риби. Ці делікатеси містять омега-3 жирні кислоти, якими багатий лосось, знижують ризик порушень серцевого ритму і знижують тиск. Також регулярне вживання лосося сприяє зниженню рівня тригліцеридів в крові і зменшує запальні реакції.

Волоські горіхи. Волоські горіхи калорійні, як і будь-які інші горіхи та насіння. Однак, незважаючи на це, вони позитивно позначаються на здоров’ї серцево-судинної системи людини. Оскільки в них містяться омега-6 ненасичені кислоти і мононенасичених жирів, їх дія на серце і судини настільки ж благотворна, як і ефект вживання більш дорогого лосося. Жменя волоських горіхів, яка з’їдається щодня, знижує рівень «поганого» холестерину і знижує запалення в організмі.

Back to top button