Методика викладання хіміїФайли

Формування ключових та загальнопредметних компетентностей на уроках хімії у контексті нового Державного стандарту + Презентація

Автор: Ситюк Надія Миколаївна

Навчальний заклад: Люботинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Люботинської міської ради Харківської області

Формування ключових та загальнопредметних компетентностей на уроках хімії у контексті нового Державного стандарту

Новий Державний стандарт базової та повної загальної середньої освіти має суттєві відмінності від чинного Державного стандарту базової та повної загально середньої освіти.

Сутність змін пов’язана з необхідністю впровадження компетентнісно спрямованої освіти. Реалізувати завдання, виголошені у стандартах, можна за умови, якщо навчально-виховний процес в школі буде «спрямовано на розвиток активності, самостійності, творчих можливостей кожного школяра, оскільки суспільство потребує особистостей, здатних свідомо діяти, приймати власні рішення, швидко адаптуватися до змін».

Сьогодні актуалізується поняття «діяльнісний підхід». Зокрема, у новому Державному стандарті базової і повної загальної середньої освіти читаємо: «Діяльнісний підхід спрямований на розвиток умінь і навичок учня, застосування здобутих знань у практичних ситуаціях, пошук шляхів інтеграції до соціокультурного та природного середовища».

Завантажити: Формування ключових та загальнопредметних компетентностей на уроках хімії у контексті нового Державного стандарту + Презентація + Сертифікат (Розмір: 3.3 MB, Завантажень: 785)
Back to top button