Органічні продукти корисніші звичайних, заявляють дослідники
Університет Ньюкасла поставив крапку в суперечках щодо користі органічних продуктів харчування. Однак не всі експерти згодні з проведеним дослідженням. Висновки британських вчених однозначні: органічні продукти містять на 19-69% більше антиоксидантів та інших корисних сполук, ніж продукти, вироблені звичайним чином.
До того ж, в органічних продуктах можна знайти в чотири рази менше токсичних металів і пестицидів. Правда, у органічних продуктів є й мінуси. Зокрема, в них знижений вміст білка. Раніше Університет Стенфорда довів, що органічні продукти харчування, насправді, не такі вже корисні, як прийнято вважати. Органічні і звичайні продукти в цілому особливо не відрізнялися за поживністю, хоча в органіці на 30% рідше містилися пестициди.
Крім показників поживних речовин, вчених цікавила наявність бактерій, грибків у фруктах, овочах, злакових, м’ясі, молоці та яйцях. Наприклад, в органічному і звичайному молоці містилося однакову кількість жирів, але захисники органіки стверджують, що в першому можна знайти більше омега-3. До речі, в органічних продуктах дослідники виявили більше азоту.