Фастфуд може стояти за поганою успішністю школярів

Відомо: фастфуд негативно відбивається на здоров’ї людей. А недавнє дослідження показало, що шкідлива їжа також гальмує роботу мозку. Так, діти, які часто відвідували ресторани швидкого харчування, гірше справлялися з математикою, природничими науками і погано читали, пише The Daily Mail.

Згідно однієї теорії, вся справа в дефіциті заліза, викликаному незбалансованим харчуванням. Інша теорія говорить про те, що велика кількість жирів і цукру само по собі негативно відбивається на процесі навчання. Коментує керівник дослідження доктор Келлі Партелл з Університету Огайо: “Ми використовували дані 8500 американських школярів. Їх споживання фастфуду оцінювалося у віці 10 років. Через три роки аналізу піддалася успішність”.

Діти розповідали, як часто споживають фастфуд, включаючи їжу з McDonald’s, Pizza Hut, Burger King і KFC. 52% за тиждень до опитування їли фастфуд 1-3 рази, а 10% їли 4-6 разів. Ще 10% їли фастфуд кожен день. І остання група набирала 79 балів за шкалою успішності в природничих науках. Для порівняння: діти, які взагалі не вживали фастфуд, набирали 83 бали. Відставання було видно також щодо математики і читання.

Це не дивно. Торік було доведено, що фастфуд негативно впливає на пам’ять через розвиток запалення в гіпокампі, принаймні, у щурів. Дана зона мозку відповідає за вербальну і просторову пам’ять. А ожиріння саме по собі викликає зміни в мозку, провокуючи розвиток запалення.

Шкільне життя

Відомо: фастфуд негативно відбивається на здоров'ї людей. А недавнє дослідження показало, що шкідлива їжа також гальмує роботу мозку. Так, діти, які часто відвідували ресторани швидкого харчування, гірше справлялися з математикою, природничими науками і погано читали, пише The Daily Mail. Згідно однієї теорії, вся справа в дефіциті заліза, викликаному незбалансованим харчуванням. Інша теорія говорить про те, що велика кількість жирів і цукру само по собі негативно відбивається на процесі навчання. Коментує керівник дослідження доктор Келлі Партелл з Університету Огайо: "Ми використовували дані 8500 американських школярів. Їх споживання фастфуду оцінювалося у віці 10 років. Через три роки аналізу піддалася успішність". Діти розповідали,…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*