день вчителя сценарій смішний, жартівливий сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя для старшокласників, оригінальний сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя 2018

Фастфуд може стояти за поганою успішністю школярів

Відомо: фастфуд негативно відбивається на здоров’ї людей. А недавнє дослідження показало, що шкідлива їжа також гальмує роботу мозку. Так, діти, які часто відвідували ресторани швидкого харчування, гірше справлялися з математикою, природничими науками і погано читали, пише The Daily Mail.

Згідно однієї теорії, вся справа в дефіциті заліза, викликаному незбалансованим харчуванням. Інша теорія говорить про те, що велика кількість жирів і цукру само по собі негативно відбивається на процесі навчання. Коментує керівник дослідження доктор Келлі Партелл з Університету Огайо: “Ми використовували дані 8500 американських школярів. Їх споживання фастфуду оцінювалося у віці 10 років. Через три роки аналізу піддалася успішність”.

Діти розповідали, як часто споживають фастфуд, включаючи їжу з McDonald’s, Pizza Hut, Burger King і KFC. 52% за тиждень до опитування їли фастфуд 1-3 рази, а 10% їли 4-6 разів. Ще 10% їли фастфуд кожен день. І остання група набирала 79 балів за шкалою успішності в природничих науках. Для порівняння: діти, які взагалі не вживали фастфуд, набирали 83 бали. Відставання було видно також щодо математики і читання.

Це не дивно. Торік було доведено, що фастфуд негативно впливає на пам’ять через розвиток запалення в гіпокампі, принаймні, у щурів. Дана зона мозку відповідає за вербальну і просторову пам’ять. А ожиріння саме по собі викликає зміни в мозку, провокуючи розвиток запалення.

Шкільне життя

  
Відомо: фастфуд негативно відбивається на здоров'ї людей. А недавнє дослідження показало, що шкідлива їжа також гальмує роботу мозку. Так, діти, які часто відвідували ресторани швидкого харчування, гірше справлялися з математикою, природничими науками і погано читали, пише The Daily Mail. Згідно однієї теорії, вся справа в дефіциті заліза, викликаному незбалансованим харчуванням. Інша теорія говорить про те, що велика кількість жирів і цукру само по собі негативно відбивається на процесі навчання. Коментує керівник дослідження доктор Келлі Партелл з Університету Огайо: "Ми використовували дані 8500 американських школярів. Їх споживання фастфуду оцінювалося у віці 10 років. Через три роки аналізу піддалася успішність". Діти розповідали,…

Оцінити

0