Здоров'яХарчування

Буряковий сік визнаний потужним засобом, який збільшує м’язову силу у сердечників

Це відкриття підкріплює ряд досліджень, які говорять, що дієтичні нітрати покращують роботу м’язів, говорять співробітники Університету Вашингтона. Правда, до недавнього часу висновки робилися тільки за результатами експериментів зі спортсменами. Тепер же вони ставляться і до сердечників, відзначає Financial Express.

Так, були зафіксовані зміни в м’язовій силі приблизно через 2:00 після споживання соку. Вона виростала на 13%. Це дозволяло значно підвищити якість життя пацієнтів. Вони активніше рухалися і менше втомлювалися під час повсякденних занять. Варто відзначити, що зростання показників можна було помітити в особливості при виконанні швидких, потужних рухів. Але ось при тривалих навантаженнях показники м’язової втоми ніяк не змінювалися.

Треба сказати, спортсмени, зокрема велосипедисти, давно п’ють буряковий сік для підвищення результативності тренувань. Аналогічний підхід можна використовувати і з пацієнтами з серцевою недостатністю. Нітрати в буряковому соці, шпинаті та інших листових овочах, таких як селери і руколи в тілі перетворюються на оксид азоту, який, як відомо, розширює кровоносні судини і виробляє позитивний ефект на метаболізм.

Шкільне життя

Back to top button