Лист Міністерства освіти і науки України від 03. 07. 2018 р. № 1/9-415 “Щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році”

Апельсиновий сік покращує пам’ять літніх людей

Зміни відбуваються менше ніж за два місяці. Фахівці вважають, що на пам’ять позитивно впливають флавоноїди – сполуки, що містяться в апельсинах. Судячи з усього, вони активують сигнальні шляхи в гіпокампі (області мозку, пов’язаної з навчанням і зберіганням інформації).

У дослідженні, проведеному вченими з Університету Рідінга, взяли участь 24 жінки і 13 чоловіків у віці від 60 років до 81 року. Всі добровольці були здорові. Фахівці запропонували учасникам щодня протягом 8 тижнів випивати по 500 мілілітрів апельсинового соку.

На початку і в кінці експерименту дослідники оцінили пам’ять, час реакції і швидкість мови добровольців. Приміром, учасників попросили запам’ятати 15 слів. Вони відтворювали їх відразу ж і через 30 хвилин. До кінця експерименту когнітивні функції добровольців покращилися на 8%.

За словами вчених, така зміна може суттєво підвищити якість життя. Дослідники припускають: хімічні речовини з апельсинового соку покращують кровообіг, захищають нейрони від окислювального стресу і допомагають нервовим клітинам передавати сигнали. Тому фахівці рекомендують літнім людям регулярно пити апельсиновий сік.

Шкільне життя

  

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*