Апельсиновий сік корисніший, ніж апельсини

Багато хто вважає, що справжні апельсини краще апельсинового соку. Нове дослідження показало: це не зовсім так. У соку багато цукру, зате нашому організму простіше поглинати деякі поживні речовини з соку, а не зі свіжих фруктів, передає Zee News . Апельсини багаті поживними речовинами, такими як каротиноїди і флавоноїди. Вони мають безліч корисних властивостей, наприклад, знижують ризик певних видів раку і серцево-судинних захворювань.

Дослідники виявили, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку знижує рівні каротиноїдів і вітаміну С. У той же час, він значно підвищує їх біодоступність, тобто, організм може засвоїти і використовувати набагато більше речовин. Так, хоча апельсиновий сік значно знижує рівень флавоноїдів, решта речовини стають набагато доступнішими.

Тим часом, ще одне дослідження показало: фруктовий сік підвищує кров’яний тиск. У людей, що регулярно п’ють цей популярний напій на сніданок, артеріальний тиск (тиск в аорті) значно вищий, ніж у тих, хто п’є його зрідка. Високий центральний артеріальний тиск збільшує ризик інфаркту, стенокардії і когнітивних порушень.

Шкільне життя

Багато хто вважає, що справжні апельсини краще апельсинового соку. Нове дослідження показало: це не зовсім так. У соку багато цукру, зате нашому організму простіше поглинати деякі поживні речовини з соку, а не зі свіжих фруктів, передає Zee News . Апельсини багаті поживними речовинами, такими як каротиноїди і флавоноїди. Вони мають безліч корисних властивостей, наприклад, знижують ризик певних видів раку і серцево-судинних захворювань. Дослідники виявили, що процес виробництва пастеризованого апельсинового соку знижує рівні каротиноїдів і вітаміну С. У той же час, він значно підвищує їх біодоступність, тобто, організм може засвоїти і використовувати набагато більше речовин. Так, хоча апельсиновий сік значно знижує…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*