Виховні години 5-11 класКласному керівникуФайли

Енергозбереження в побуті (9 клас. Виховна година) + Презентація

Автор: Землянчук Вікторія Володимирівна

Навчальний заклад:  Краматорська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІ ступенів №10 Донецької обласної ради

Енергозбереження в побуті (9 клас. Виховна година)

Тема виховної години «Енергозбереження в побуті» актуальна тим, що з кожним роком на побутові потреби витрачається все більша частка електроенергії, газу, тепла, води; у величезних масштабах росте застосування побутової електрифікованої техніки. Тим часом, багато родовищ в обжитих місцях вже вичерпані, а нові доводиться шукати і облаштовувати. А це все дуже недешево. Тому саме економія стає найважливішим джерелом зростання виробництва. Розрахунки показали, а практика підтвердила, що кожна одиниця коштів, витрачених на заходи, пов’язані з економією електроенергії, дає такий же ефект, як в два рази більша сума, витрачена на збільшення її виробництва. На тлі економічної (і енергетичної) кризи в нашій країні цей факт, як на мою думку, варто взяти до уваги.

Дана виховна година проходить у формі семінару. На підготовчому етапі проведення семінару проводилося анкетування «Енергозбереження в побуті». Після чого 5 учням були пропозицію наступні теми для підготовки доповіді:

  1. Обігрів приміщень
  2. Використання води
  3. Електроенергія
  4. Приготування їжі
  5. Споживання і вторинна обробка

Під час проведення семінару ці 5 учнів виступали зі своїми доповідями, в кінці виступів яких задається проблемне питання «Що можна зробити для економії енергії?».

По закінченню семінару учням пропонується залишити свої відгуки про те, чи сподобалася їм така форма роботи, що вони дізналися для себе нового, чого навчилися.

Завантажити: Енергозбереження в побуті (9 клас. Виховна година) + Презентація + Сертифікат (Розмір: 1.6 MB, Завантажень: 1266)
Back to top button