Горіхи знижують рівень цукру при діабеті

Горішки кеш'ю

Горішки кеш’ю

Канадські вчені з’ясували: вживання в їжу приблизно двох порцій горіхів знижує і стабілізує рівень глюкози в крові при діабеті 2-го типу. Ефект особливо виражений, коли горіхи заміняють вуглеводи в раціоні хворого. Йдеться про такі горіхи, як волоський горіх, мигдаль, фундук, кеш’ю , каштани, фісташки кокосовий горіх, макадамія, бразильський горіх, пекан і кедрові горішки.

Фахівці проаналізували результати 12 клінічних досліджень. В них брали участь в цілому 450 пацієнтів з діабетом 2-го типу. Дослідники встановили: щоденне вживання в їжу близько 56 грамів горіхів справляє позитивний вплив на два найважливіших при діабеті біохімічних показника – глікірованний гемоглобін (середній рівень вмісту цукру в крові за період до трьох місяців) і рівень глюкози в крові. Одна порція горіхів становила чверть чашки або 30 грамів.

Найкращі результати спостерігалися, коли горіхи замінювали в раціоні очищені вуглеводи, а не насичені жири. Автор роботи, Джон Сівенпайпер, каже: “Горіхи багаті жирами, і відповідно, висококалорійні. Однак учасники досліджень не набирали вагу, так як це корисні ненасичені жири”.

Канадські вчені з'ясували: вживання в їжу приблизно двох порцій горіхів знижує і стабілізує рівень глюкози в крові при діабеті 2-го типу. Ефект особливо виражений, коли горіхи заміняють вуглеводи в раціоні хворого. Йдеться про такі горіхи, як волоський горіх, мигдаль, фундук, кеш'ю , каштани, фісташки кокосовий горіх, макадамія, бразильський горіх, пекан і кедрові горішки. Фахівці проаналізували результати 12 клінічних досліджень. В них брали участь в цілому 450 пацієнтів з діабетом 2-го типу. Дослідники встановили: щоденне вживання в їжу близько 56 грамів горіхів справляє позитивний вплив на два найважливіших при діабеті біохімічних показника - глікірованний гемоглобін…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*