Адміністрації школиГоловнеОсвіта і правоФайли

Про перенесення атестації педагогічних працівників у 2022 році

Лист МОН №1/3454-22 від 15.03.2022 “Про перенесення атестації педагогічних працівників у 2022 році”

Керівникам органів управління у сфері освіт
обласних та Київської міської державних адміністрацій,
головам атестаційних комісій

Про перенесення атестації педагогічних працівників у 2022 році

Шановні колеги!

З огляду на існуючу загрозу життю і здоров’ю педагогічних працівників внаслідок збройної агресії російської федерації та оголошення в Україні воєнного стану згідно з Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», рекомендуємо у разі неможливості проведення атестації у заплановані терміни, відповідно до поточної ситуації в конкретному регіоні, як виняток, приймати рішення про перенесення атестації педагогічних працівників.

Вказане вище питання врегульовано пунктами З.2., 3.20. розділу III Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2010 р. за № 1255/18550, згідно з якими рішення про перенесення атестації на один рік може прийматися атестаційними комісіями в будь-які строки та з будь-яких поважних причин. За такими працівниками до наступної чергової атестації зберігаються встановлені попередньою атестацією кваліфікаційні категорії (тарифні розряди), педагогічні звання.

Додатково нагадуємо, що успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником і є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання, тому не погребує проведення процедур оцінювання досвіду практичної діяльності, особистої присутності педагогічного працівника тощо, що зменшує ризики завдання шкоди життю і здоров’ю.

З повагою
Міністр Сергій ШКАРЛЕТ

Back to top button