Здоров'яХарчування

Пропуск прийомів їжі призводить до небезпечних жирових відкладень

Дослідники з Університету Огайо радять протягом дня харчуватися часто і невеликими порціями. Через пропуску прийомів їжі починаються сильні коливання рівнів інсуліну і глюкози. У підсумку людина не скидає вагу, а набирає абдомінальний жир. Фахівці провели дослідження на мишах.

У гризунів, які з’їдали весь свій денний раціон за один раз, розвивалася стійкість до інсуліну. Печінка не реагувала на сигнали інсуліну, який повідомляв їй, що пора перестати виробляти глюкозу. Зайвий цукор, який надходив у кров мишей, перетворювався на жир. Миші з експериментальної групи, які дотримувались суворої дієти, спочатку скинули вагу в порівнянні з контрольною групою, що мала необмежений доступ до їжі.

Однак гризуни знову набрали вагу, як тільки калорії знову увійшли в їх раціон. До кінця дослідження вони майже наздогнали по вазі мишей з контрольної групи. Крім того, у гризунів з експериментальної групи було більше абдомінального жиру, пов’язаного зі стійкістю до інсуліну, діабет 2 типу та серцево-судинними захворюваннями.

Шкільне життя

Back to top button