Анонс

Круглий стіл-презентація «Ресурси PISA для сучасного вчителя – відповідального професіонала»

18 листопада в Міністерстві освіти і науки України відбудеться круглий стіл-презентація «Ресурси PISA для сучасного вчителя – відповідального професіонала» за участі державних й громадських організацій, які підтримують імплементацію міжнародного дослідження PISA в Україні і всіляко сприяють просуванню його результатів.

Знаковою буде презентація україномовного видання «10 запитань від учителів математики… і як PISA може допомогти відповісти на них». Ці запитання стосуються стратегій викладання математики, а також стратегій вивчення математики учнями, виконання навчальних програм, різних характеристик учнів і того, як вони пов’язані з досягненнями учнів у математиці та як вони пов’язані між собою.

У межах заходу буде представлено сайт PISA, оновлений за сприяння UNICEF в Україні. Електронна платформа дозволить учням / студентам проходити тестування за завданнями PISA, а також освітянам побачити приклад компетентнісно орієнтованих завдань, щоб впроваджувати їх на своїх уроках.

Нагадаємо, Україна у 2018 році вперше взяла участь у міжнародному порівняльному дослідженні якості освіти — PISA (Program for International Student Assessment). А вже 3 грудня 2019 року будуть оприлюднені перші для України результати PISA.

Зауважимо, PISA не дає оцінку учням, а діагностує систему освіти. На основі отриманих даних можна побачити недоліки і виправити їх. Як школа готує учнів до майбутнього життя?

Початок заходу: о 15:00

Місце проведення:  проспект Перемоги, 10, 1-й поверх,  м. Київ, зала засідань Колегії Міністерства освіти і науки України.

Back to top button